• Čet. tra. 25th, 2024

SINKO Institut

Studijski institut za novinarstvo, kulturu i obrazovanje

Fra Ma Fu festival reportaže i reportera

  • Home
  • Fra Ma Fu festival reportaže i reportera

Fra Ma Fu festival reportaže i reportera posvećen je očuvanju imena i djela doajena hrvatske reportaže, Virovitičanina Franje Martina Fuisa, čiji bogati novinarski opus predstavlja vrijedno kulturno povijesno naslijeđe grada Virovitice. Festivalski program prožima ideja kompozicijske sinergije turističke i kulturne ponude. Za vrijeme trajanja festivala u gradu se održavaju tematski stručni skupovi, radno-edukacijske forme te niz kulturno-zabavnih manifestacija – kazališne predstave, književne večeri, tribine, okrugli stolovi, izložbe i koncerti.

– Učesnici festivala su: turistički novinari, reporteri, umirovljeni novinari iz zemlje i inozemstva te novinari iz Virovitice i okolice koji će sudjelovati na okruglom stolu o reportaži. Organizacijski pokrovitelj ovog skupa je Hrvatsko novinarsko društvo.
– Novinari će obići znamenitosti grada Virovitice i Virovitičko-podravske županije, a o svim festivalskim događanjima izvještavat će lokalni i nacionalni tiskovni i elektronsko mediji te novinski mediji susjednih država.

Voditelj projekta
Goran Gazdek