• Pet. srp. 12th, 2024

SINKO Institut

Studijski institut za novinarstvo, kulturu i obrazovanje

Škola života

  • Home
  • Škola života

OPIS PROJEKTA
Što? Savjetodavna predavanja za osobni i poslovni razvoj.
Tko? Ugledni autori priručnika iz popularne psihologije, coachinga i zaštite zdravlja.
Kada? Jednom mjesečno.
Gdje? U gradskim knjižnicama i centrima za kulturu.
Kome? Građanima, studentima, srednjoškolcima koji žele skladan osobni razvoj, harmonične partnerske odnose i život u zajednici koja potiče razvoj svakog pojedinca.
Zašto? Jer brze promjene zahtijevaju brzu prilagodbu.

Kako ostvariti skladno partnerstvo, prebroditi životne krize ili unaprijediti vlastiti posao?
Vlastiti problemi ponekad nam se čine prevelikima da bismo se s njima nosili, iako je možda dovoljno samo razmotriti ih iz drugog ugla kako bismo ugledali rješenje. U takvom drukčijem sagledavanju problema, kriza ili zastoja u razvoju mogu nam pomoći savjetodavci, psiholozi i životni treneri koji su svojim savjetima već brojnim klijentima pomogli da svoje krize riješe na zadovoljavajući način.
Prilagodba promjenama i alati za suočavanje s okolnostima krize u poslu ili u partnerstvu mogu pridonijeti zdravijoj klimi u zajednici i spriječiti odlazak mladih u zemlje u kojima su slični društveni problemi već riješeni. S druge strane, odustajanjem od rješavanja problema u vlastitoj sredini, produbljujemo krizu i odgađamo njezino rješavanje.
Kažu da se razvoj ne može uvesti, već se mora odraditi. Predavanja na kojima populariziramo alate za rješavanje krize, pridonose razvoju.
Predavanja o zdravom prihvaćanju sebe, partnerstva i nalaženju rješenja za život pojedinca u zajednici mogu pridonijeti razvoju cijelog društva i očuvanju građanskih vrijednosti.
Predavanja o zdravom prihvaćanju sebe, partnerstva i nalaženju rješenja za život pojedinca u zajednici temelje se na popularnim psihološkim priručnicima, a predavači su psiholozi, coachevi, osobni treneri i politolozi, iskusni u javnim nastupima i komunikaciji s publikom.

Voditelj programa
Sandra Pocrnić Mlakar