• Čet. tra. 25th, 2024

SINKO Institut

Studijski institut za novinarstvo, kulturu i obrazovanje

FRA MA FU: Spisateljica Jagoda Sablić predstavila svoj rad, NP Krku i Šibenik na Fra Ma Fu festivalu u Virovitici

BySINKO

ruj. 15, 2017

Šibenska spisateljica za djecu i mlade i ilustratorica Jagoda Sablić „branila je“ boje Šibenika na „3. Fra Ma Fu, festivalu reportaže i reportera, jedinom takve vrste u Hrvatskoj i široj okolici, koji se održava u Virovitici, a ove je godine okupio više od dvije stotine sudionika iz sedam zemalja. Pokretači festivala su poznati virovitički novinar i urednik Goran Gazdek i dugogodišnji reporter Ivan Žada. Fra Ma Fu festival organiziraju Studijski institut za novinarstvo, kulturu i obrazovanje i Hrvatsko novinarsko društvo, uz pokroviteljstvo Grada Virovitice i Turističke zajednice Grada Virovitice.

Festival je dobio ime po legendarnom virovitičkom novinaru, putopiscu, stripašu i reporteru Franji Martinu Fuisu koji je rođen u Virovitici.

Jagoda Sablić predstavila je svoju knjigu “Čarobni svijet NP “KRKA” koja je prevedena na engleski jezik, uz sedam setova razglednica biljnog životinjskog svijeta, povijesnih znamenitosti Krke i gospodarskih objekata, dvije bojanke o NP “Krka” te knjigu “Zagonetni svijet NP “Krka“. Istaknuti ilustrator i dizajner Davor Šunk je na promociji naglasio da je Jagoda jedna od rijetkih književnica koja sam ilustrira knjige koje piše za djecu te da je teme o kojima piše i koje ilustrira svojom iskrenom dušom približila dječjoj populaciji, ali i odraslima. Pohvale za knjige koje je predstavila, kao i za promociju na festivalu Fra Ma Fu Jagoda Sablić dobila je od brojnih novinara među kojima su predavač na Vernu Zlatko Hrljević, Olga Vujović Božica Brkan te Silva Celebrini.

Posebno treba istaknuti da je Jagoda Sablić, uz svoje knjige, predstavila dostojno grad i županiju iz koje dolazi uz promidžbene materijale koji su pratili njezinu promociju.
„Sretna sam što su moje knjige pored stručnih ljudi JU NP Krka prepoznali i svojim komplimentima nagradili i brojni ugledni novinari koji su sudjelovali na ovom festivalu, ali sam jednako tako sretna što sam ovdje bila veleposlanica svog grada i županije. Nadam se da sam ispunila ono zbog čega sam bila tamo, a to je promocija mog voljenog grada, NP Krka i svih ostalih naših znamenitosti. Knjižnica “B.J. Jelačić” jako je zainteresirana za sve moje knjige, a ne samo ove koje sam na ovom festivalu predstavila pa smo dogovorili još jednu promociju u Virovitici“. Bila mi je čast sudjelovati na ovom festivalu, pratiti brojne kreativne radionice i mogu samo izreći najveće pohvale organizatorima Gazdeku, Žari i ostalima”, kazala nam je Jagoda Sablić po povratku iz Virovitice puna pozitivnih dojmova.

ŠIBENIK NEWS